Trivsel, respekt, mot og mestring!

Re Fotballklubb

NM-Kvalik 2023!

Det ble en tøff batalje mellom Re FK og Husøy & Foynland torsdag kveld!

Re FK ville med seier over Husøy være klare for kvalifisering til NM i 2023, mens gjestene var truet av nedrykksspøkelse. Hvis Sandefjord Fotball 2 taper mot Råde i opprykkskvalik mellom Østfold og Vestfold til Norsk Tipping-ligaen, så går to lag ned fra 4. divisjon Vestfold. Husøy lå nest sist før kampen. Seier mot Re, samt Stokke-tap mot Sandefjord Ballklubb ville sikret Husøy helt med tanke på spill i 4. div Vestfold neste år.

Det var en tett førsteomgang hvor Re FK hadde et lite overtall. Gjestene produserte lite, men hang godt med i duellspillet. Det ble blåst mye, og kampen bar tydelig preg av det. Christer Strøm fikk en flott sjanse tidlig, men satte ballen utenfor med yttersiden av foten. Senere i omgangen kom stopper Håkon Kjølstad Nilsen på en sjelden visitt offensivt. Han traff godt på halvspretten fra 25m, men bortelagets keeper fikk slått til corner. 0-0 sto seg til pause, og det var to spente lag som gikk i garderoben.

Det var tydelig at pausepraten til Re var god, for bare et par minutter ut i andreomgang kom endelig scoringen. Ole Gabriel Holtung kom i godt driv på høyresiden, og slo motsatt mot Emil Vian. Vingen var smart og dyktig i duell med motstanderens back, og satte inn 1-0 til Re FK.

Etter scoringen bølget det litt frem og tilbake, og Husøy kjempet seg mer og mer inn i kampen. Utover i kampen skapte bortelaget flere store sjanser, men Re FK var strålende i egen boks. De ofret seg i blokkeringen, og sammen med en god Jeremi Kamecki holdt de unna. De smalt i stolpen på overtid, men ballen ville ikke inn for Husøy.

Forståelig nok var jubelen høy hos Re FK etter kampslutt, og det var også meget god stemning på tribunen. Takk for flott oppmøte og støtte!
Husøy & Foynland endte med det på nest sisteplass, og går noen nervepirrende uker i vente. Hvis Sandefjord Fotball slår Råde IL så holder Husøy seg. Skulle blåhvalenes rekrutter tape, blir det en tur ned i 5. divisjon sammen med Larvik Turn.

Vi kommer tilbake med en lengre oppsummering med statistikker og litt forskjellig etter hvert. Enn så lenge, Re-gutt hei!

Kampfakta:

Re FK – Husøy & Foynland 1-0 (0-0)

1-0 Emil Vian (47)

Re FK:
Jeremi Kamecki – Vetle Weseth, Herman Kommedal, Håkon Kjølstad Nilsen – Oskar Møller, Martin Heierstad, Ole Gabriel Holtung, Herman Harding-Larssen – Emil Vian, Christer Strøm, Vetle Holtung.

Innbyttere:
Conrad Venås, Jonas Rasmussen, Joakim Nyheim, Tor Magnus Wathne, Frans Engeseth, Erik Tveiten, Ola Falkeng Gulbrandsen.

Del innlegg

Relaterte nyheter

Klubb-Info

Heia RE!

Uke 14Våren er her, og det betyr fotballstart. Sist uke startet J15 årets seriespill med et 1-4 borte mot Nanset. En tøff start på serien,