Trivsel, respekt, mot og mestring!

Re Fotballklubb

A-lag herrer spiller i 4. divisjon i 2024!

Før gårsdagens kamp lå Re FK plassert tredje sist i 4. divisjon. Det betød nødvendigvis ikke nedrykk, men hvis Flint hadde tapt kvaliken mot Råde fra Østfold og Halsen hadde rykket ned fra 3. divisjon, så hadde Re blitt sendt ned til 5. divisjon for første gang i klubbens 15-årige historie. Med andre ord var gutta klare for å gjøre sin jobb, og samtidig håpe på at Sandefjord Ballklubb slo Runar. Da ville Re klatre opp til 9. plass og unngå et potensielt nedrykk.

Gjestene tok føringen
Det var Re FK det handlet om i starten av kampen, og rullet opp flere muligheter ved trioen på topp. Det ble ropt på to straffespark, men dommeren lot spillet gå sin gang. Gjestene fra Stag/Fram Larvik 2 kom mer med i kampen, og etter 20 minutter spilte de seg flott igjennom på venstresiden. Innlegget ble stusset videre, og ballen ble kriget i mål. Samtidig sto det 1-1 i Sandefjord, så da var det et stykke frem til sikker plass.

Viktig utligning før pause
Re tok over kampen igjen, og etter 35 minutter vant Frans Engeseth ballen på midten og spilte igjennom Ulf Brännstrøm. Han fikk med seg ballen forbi keeper, og gjorde 1-1. Re fortsatte med å skape muligheter, men det sto likevel 1-1 til pause.

Solid avslutning på kampen av Re
Ti minutter ut i andreomgang var det et presist innkast som havnet i beina på Martin Heierstad. Han dro seg forbi et par spillere i kjent stil, og fant Bjørnar Sæter foran mål. Han var sikker, og sendte Re opp i ledelsen 2-1. Etter 2-1 scoringen kom gjestene mer med i kampen, og tok over banespillet, men Re lå fint i ramma og de skapte svært lite.

Etter 80 minutter vant Re ballen dypt inne på egen banehalvdel, og Martin Heierstad mottok ballen rett ved buen på midten. Han dro seg forbi to-tre spillere med krampe i leggene og satte ballen sikkert i mål. En fantastisk prestasjon av Heierstad som for øvrig var meget godt i en ny posisjon på topp. Re var ikke ferdige, og fem minutter senere kom 4-1. Årets mest direkte scoring var et faktum etter at Christopher Andersen slo et frispark fra rett utenfor egen 16m. Det ble stusset i bakrom av Bjørnar Sæter og alene med keeper gjorde Emil Vian ingen feil. Trøya til Vian gikk av i feiringa, og tok mest det årets klareste bot.

Samtidig hadde Sandefjord Ballklubb tatt over kampen mot Runar, og de ledet 3-1 da Re økte til 4-1. De satte ytterligere tre mål i kassa, og slo Runar 6-1. Det betyr at Re FK ender på 9. plass og spiller i 4. divisjon i 2024.

Re FK 4-1 Stag/Fram Larvik 2 (1-1)
19′ 0-1
36′ 1-1 (Ulf Brännstrøm)
56′ 2-1 (Bjørnar Sæter)
79′ 3-1 (Martin Heierstad)
85′ 4-1 (Emil Vian)