Trivsel, respekt, mot og mestring!

Re Fotballklubb

Et lite fotballeventyr!

Den 22. mai i år møtte Re FK Jenter 13 samarbeidslaget NIF/Falk/Ørn/Borre på Lystlunden. Et lag vi hadde hørt mye om og hadde veldig respekt for. Jentene hadde pratet hverandre ned i forkant og var veldig nervøse. Dette ble en litt marerittkamp for oss, vi gikk på et stortap med 10-0. Men vi kommer oss med blandt de 6 beste lagene i kretsen denne vår sesongen og spiller nå om kretsmesterskapet denne høsten (1. div.).

29. august møtte vi samarbeidslaget NIF/Falk/Ørn/Borre på nytt, men hjemme på Bibomyra. Vi var bedre forberedt og hadde snakket om å ikke prate oss ned. Vi var på en helt annen plass fotballmessig og tapte kun 0-1. En stor bragd for jentene våre. Høstsesongen er i full gang, vi har snudd kampene og skal møte samarbeidslaget NIF/Falk/Ørn/Borre på Lystlunden igjen den 2. oktober. En kamp jentene har sett fram til, etter at de har sett at vi kan være med å ‘leke’ med de store lagene etter forrige møte.

2. oktober, 133 dager siden første møtet

Vi spiller 3-4-1:

Celine som kaptein og keeper. Kaisa, Lykke og Eline som den massive stopper trioen. Agnes og Madelene som ballvinnere og fordelere på midten, og med super kantene våre Annie og Hanna på hver sin side. Mathea starter i ensom majestet på topp. Som super subs og klare for innhopp har vi Alexandra, Rea og Synne.

Vi åpner de første 8 minuttene med storspill, tiki-taka fotball i beste Barcelona style, vi kommer til flere muligheter som vi dessverre ikke setter. Etter 9 min får NIF/Falk/Ørn/Borre sin første mulighet, som de setter. Etter 11 minutter får NIF/Falk/Ørn/Borre en corner som storspilleren Alice (som vi har så stor respekt for) inn med et perfekt hodestøt. Vi ligger under 2-0 mot spillets gang. Jentene blir litt satt ut av dette, da vi har hatt en strålende åpning, men ligger under mot effektive NIF/Falk/Ørn/Borre spillere. Vi blir litt passive en 10 min tid. Deretter begynner vi å komme inn i kampen igjen og styre den.

Etter ca 28 minutter scorer vi! Kaisa setter inn en ball utagbart ved stolperota. En deilig scoring rett før pause.

Vi har blitt enige om at press og kommunikasjon er noe vi skal fokusere på i denne kampen. Vi snakker litt i pausen hvordan vi har gjort det i forhold til hva vi skulle fokusere på. Vi er enige om at vi skal være litt nærmere i presset og at vi ikke skal gå flere inn i samme press, men ha rett avstand i forhold til sikring. Vi skal også kommunisere bedre.

Ut kommer jentene i 110km i timen, vi overtar kampen fullstendig. Jentene har forstått hva de manglet i 1. omg, de ligger på tett på i presset, vinner ball på ball. I 43′ minutt kommer endelig utligningen som har ligget i høstlufta ei stund, det er på nytt Kaisa som setter ballen i nettet bak keeper. Dette til stor jubel blant jentene våre. Vi ser en resignasjon hos NIF/Falk/Ørn/Borre jentene som gir våre jenter enda mer energi!

Etter 45 min får vi en corner, som Hanna slår fint inn og som treffer stanga, fra ingensteds kommer Rea inn med full kraft og setter en fot på ballen som triller i mål! Stoooor jubel blant jentene igjen og hvor de viser en deilig fotballglede ut av en annen verden. Vi fortsetter å spille ball, vi kommer til flere muligheter, en spennende kamp går mot slutten. Men for oss trenere virker det som om dommeren aldri skal blåse av kampen.

Stopper trioen vår bak klarerer baller, Celine redder, og midtbanen fordeler baller, angriperen jager.. Så, endelig blåser dommeren av kampen. NIF/Falk/Ørn/Borre jentene legger seg ned i tårer, samtidig som våre jenter jubler som om de har vunnet VM. En fantastikk forestilling er over og jentene våre kan heve en ‘pokal’ av stolthet og glede over hodet!