Trivsel, respekt, mot og mestring!

Re Fotballklubb

Underholdene kveld på Meny Stadion endte med null poeng

Re FK ga gjestene, FK Eik Tønsberg 2, en tøff kamp gjennom store deler av kampen, men det endte med tap for Re-gutta hjemme på Meny Stadion.

Det svingte frem og tilbake i starten, og det var gjestene som hadde mest ball. Re på sin side var tro til kampplanen og var ekstremt disiplinerte, og falt godt tilbake i ramma da det var behov. Etter seks minutter kom Emil Vian godt på høyresiden, og foran mål fant han Martin Heierstad. Midtbanespilleren vendte opp og banket til, men en god involvering av keeperen til gjestene gjorde at scoringen lot vente på seg.

Martin Heierstad stusset her videre til målscorer Emil Vian (dekt av keeper). Foto: Ingar Skillinghaug

Etter 14 minutter ble unggutten Vetle Holtung spilt igjennom, og det endre med corner. Dødballen tok Vetle selv, og på første stolpe stusset Martin Heierstad ballen videre. Bak i feltet lusket Emil Vian, og han bredsidet Re FK i ledelsen 1-0. Re-gutta fortsatte å produsere et par sjanser etter detter, og Espen Næss Lund var farlige på et par frispark uten at det endte i noe mer.

Dessverre kom FK Eik Tønsberg mer og mer tilbake i kampen, og etter 22 minutter utlignet bortelaget etter litt klabb og babb foran 16 meteren til Re.

Dog skulle det ikke ta lang tid før Re gikk opp i føringen igjen. Etter 27 minutter kontret Re FK, og Martin Heierstad slapp ballen til Mathias Bettum som la den ut til Emil Vian på kanten av 16m. Ballen spratt litt, og Emil Vian Banket til på halv-volley og for et treff det ble. Ballen dalte i en fantastisk bue over keeper, og Re økte ledelsen til 2-1. Scoringen blir nok en sterk kandidat når «Årets Mål» skal kåres etter sesongen.

Fem minutter før pausen kom dessverre gjestene tilbake i kampen. Re fikk aldri klarert skikkelig, og FK Eik Tønsberg utlignet på en flott halv-volley fra 12m. Litt samme mynt som den første scoringen, og gutta fra Re klarte ikke å flytte beina kjapt nok i situasjonene. Gjestene var i støtet nå, og rett før pause gikk de opp i ledelsen 2-3 etter noen flotte kombinasjoner.

Re løftet blikket selv om det bare var et par minutter igjen av førsteomgang, og Emil Vian fikk to sjanser til å utligne, men det ville seg ikke. Dommeren kunne blåse til pause på 2-3 etter en innholdsrik førsteomgang. Det var godt med mennesker på tribunen denne tirsdagskvelden, og det setter både spillere og støtteapparat stor pris på.

Det bølget frem og tilbake etter pause, og andreomgangen sto ikke helt i stil til de første 45. Et kvarter ut i andreomgang kombinerte gjestene godt sentralt før de fant deres høyrekant som var klinisk fra hjørnet av 16m. Dermed sto det 2-4 til gjestene, men Re ga ikke opp av den grunn.

Martin Heierstad dro seg innover i boksen i kjent stil, og fikk avsluttet, men keeper fikk dyttet til corner. Heierstad mente han ble holdt og hindret i situasjonen, men kamplederen sto på at de var corner. Gjestene skapte også en enorm sjanse til, men en fantastisk redning av Jeremi hindret at det ble flere scoringer.

Kampen ebbet ut, og gjestene kunne reise hjem til Tønsberg med en 2-4 seier og 3 poeng. Gutta fra Re skal ta med seg at de var på høyde med bortelaget i store deler av kampen, og de er nødt til å ta med seg den innstillingen videre i sesongen. Neste uke venter nok en tøff kamp da Re FK reiser for å møte Sandefjord Fotball 2 mandag kl. 19:30 på Gamle Stadion KG.