Trivsel, respekt, mot og mestring!

Re Fotballklubb

Regler – 2024

Gjør deg kjent med reglene i forkant av turneringen. Reglene kan lastes ned på PDF format i dokumenter.

• Der det ikke nevnes spesielt nedenfor så gjelder NFFs regelverk.

Varighet, igangsetting og offside

• 22 minutterskamper i pulje/gruppespill (18 min om flere enn 3 kamper i puljespill).
  • 27 minutters kamperi sluttspill/finale.
  • Det praktiseres ikke 5 meter. Keeper kan sette i gang spillet direkte, men ikke overmidtstreken.
  • 1 dommer og uten offside.

Puljespill

• Innledende puljespill puljer av 3-6 lag.
  • Lagene rangeres etter:
    • Poeng, 3 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort.
    • Målforskjell
    • Flest scorende mål
    • Innbyrdes oppgjør.
    • Dersom det fortsatt ikke er avgjort, skal det avgjøres ved straffesparkkonkurranse.
    • Lagenes rekkefølge bestemmes av poengtallet

Sluttspill: Settes opp basert på antall lag i puljene

• Ved uavgjort i en sluttspillkamp avgjøres dette ved straffer. Hvert lag skal ta 5 straffer hver, er det fortsatt uavgjort fortsetter lagene med å ta en straffe hver helt til det er falt en avgjørelse.
  • Bronsefinale avvikles ikke.

Antall spillere

• Maksimalt antall spillere i troppen er 15 spillere i 7’er og 18 spillere i 9’er.
  • Spillere kan ikke veksle mellom 2 lag i turneringen, men det kan benyttes nye spillere fra dag til dag. På banen skal det kun være 7/9 spillere inkl. keeper. Det skal alltid være minimum 5 spillere på banen for hvert lag.

For sent til kamp

• Dersom et lag innfinner seg senere enn 5 minutter etter kampstart skulle funnet sted, settes resultatet til 3-0 og det dømmes walkover og 3 poeng til fremmøtt lag.

Innbytte

• Innbytte kan skje under hele kampen selv om spillet er i gang. Det er unntak for målmann som kun kan skiftes ved stopp i spillet. Lagene bytter fra langsiden. Her er det markert et felt på 10 meter hvor byttene skal foregå. Ny spiller kan ikke komme inn før den som skal erstattes har passert linjen i innbyttersonen.
  • Feil innbytte fra feil sted er gult kort og frispark fra det sted hvor ballen var da dommeren stanset spillet.
  • Løper spilleren for tidlig inn på spillebanen (dvs 8/10 spillere på banen) får spilleren gult kort og ballen droppes fra stedet ballen var da dommeren stanset spillet.

Advarsler

• Spillere med 2 gule kort eller rødt kort i samme kamp, utvises fra kampen. Laget får ikke muligheten til å sette inn en ny spiller. Utvist spiller må sone påfølgende kamp.

Ball i taket

• Når ballen treffer taket fortsetter spillet.

Mål, straffemerke og bane

• Spill på 9’er pilot bane 40 x 60 meter.
  • Det benyttes 11’er mål for 7’er spill, straffe 3 meter på utsiden av straffefelt (11m).
  • Det benyttes 7’er mål for 9’er spill, straffe fra straffefeltstreken (8m).

Indirekte frispark i straffefeltet

• Ved idømt indirekte frispark imot innenfor straffefeltet vil dommeren trekke dette utenfor straffefeltet. Her skal muren stå 6 meter unna frisparket.

Protest

• Skriftlig protest, underskrevet av oppmann/kaptein, må være innlevert innen 15 minutter etter kampslutt til sekretariatet. Protestgebyr er kr 250,- som fås tilbake dersom protesten tas til følge. Turneringens jury behandler protestene. Juryen består av turneringsleder og turneringsdommerne.